Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tip over moord op Biggie goed voor 50.000 dollar

Shownieuws

Een raadslid in L.A. stelt 2 maanden vijftigduizend dollar beschikbaar voor de gouden tip over de moord op Notorious B.I.G.

(Novum/AP) - De gouden tip over de moord op Notorious B.I.G. kan vijftigduizend dollar opbrengen, ruim 41 duizend euro. Dennis Zine, een raadslid in Los Angeles, wil dit bedrag zestig dagen lang beschikbaar stellen.

Christopher Wallace, de echte naam van rapper Biggie, was 24 toen hij in 1997 in Los Angeles werd doodgeschoten. Ook toen werd tipgeld uitgeloofd, maar dat leidde niet tot het oplossen van de zaak. Toen ging het om 25 duizend dollar, meer dan twintigduizend euro.

De aanslag vond zes maanden na de moord op rapper Tupac Shakur in Las Vegas plaats. Een veelgehoorde theorie is dat de twee moorden voortvloeiden uit een vete tussen rappers van de weskust en de oostkust. De oorlog ging voornamelijk tussen Death Row, het platenlabel van Shakur, en P. Diddy's Bad Boys Records, het label van Biggie. De moord op Tupac is evenmin opgelost.

Biggie was een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de jaren negentig. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als behorend tot de beste in het genre.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen