Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Hilbrand wil meer gaan betekenen

Shownieuws

Sophie Hilbrand vindt dat het haar nog aan inhoud ontbreekt. De presentatrice wil daarom aan zichzelf werken. "Ik moet meer boeken en kranten lezen."

Sophie Hilbrand vindt dat ze nog te weinig inhoud heeft. De brutale 30-jarige presentatrice denkt dat het rebelse waar ze om bekend staat ooit een keer gaat verdwijnen. "Ik kan daar niet op blijven vertrouwen. Punt is: er moet iets inhoudelijks voor in de plaats komen. Dat ontbreekt nog teveel. Ik moet meer boeken en kranten lezen, meer vragen stellen", zegt ze zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Hilbrand begon bij '6pack', een underground-programma dat tussen twaalf en twee 's nachts werd uitgezonden op SBS6. Daarna presenteerde ze onder meer de BNN-programma's 'Try before you die' en het spraakmakende 'Spuiten & slikken'. Televisie of radio maken is niet haar passie. "Sommige mensen groeien op met maar één droom: radio maken. Ik heb een programma op Radio 1 en vind het wel grappig", vertelt ze in de krant. "Op de theaterschool zeiden ze al: we zien het talent, maar nu moet je gaan werken. Dat moest ik inderdaad maar eens doen."

Het maken van films komt nog het dichts in de buurt bij een echte droom. Onlangs maakte ze de documentaire 'Mam' over zes geadopteerde kinderen die hun Surinaamse moeder gaan opzoeken. 'Mam' ging in november op het documentairefestival Idfa in première. Hilbrand vertelt in de krant dat het maken van de film zwaar was, maar dat ze nooit gedacht heeft over stoppen. "Als ik films kan maken over dingen die ertoe doen en een talkshow kan presenteren waarin het echt ergens over gaat, dan heb ik het aardig voor elkaar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen