Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Roddeljournalist perste miljardair af'

Shownieuws

Een Amerikaanse roddeljournalist misbruikte zijn positie om een miljardair af te persen. Die beschuldiging wordt onderzocht door de federale recherche FBI.

(Novum/AP) - Een Amerikaanse roddeljournalist misbruikte zijn positie om een miljardair af te persen. Die beschuldiging wordt onderzocht door de Amerikaanse federale recherche FBI.

De afgelopen maanden verschenen in het dagblad New York Post berichten over de ondernemer Ron Burkle, die werd omschreven als 'feestende miljardair'. De 53-jarige vrijgezel zou uitgaan met supermodel Gisele Bündchen. Ook zouden Spiderman-acteur Tobey Maguire en twee vrouwen met Burkles privé-vliegtuig naar diens huis in Aspen in de staat Colorado zijn gevlogen voor een gezamenlijk nieuwjaarsweekeinde. Hij heeft helemaal geen huis in Aspen, zegt Burkle, de verhalen zijn volgens hem stuk voor stuk verzonnen.

Hij eiste dat de krant ophield over hem te schrijven. Daarop zou Post-medewerker Jared Paul Stern honderdduizend dollar, 82 duizend euro, hebben geëist, plus jaarlijks nog eens 8200 euro.

In afwachting van het onderzoek heeft zijn werkgever de 36-jarige journalist op non-actief gesteld. Page Six, de gossiprubriek in de New York Post, geldt als toonaangevend in het vakgebied. Hierin verschenen de verhalen van Stern.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen