Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shakira begint in Spanje aan wereldtournee

Shownieuws

Shakira begint in juni in Spanje aan een nieuwe wereldtournee. Of ze ook in Nederland een concert geeft is nog niet bekend.

(Novum/AP) - Shakira komt naar Europa. De Colombiaanse zangeres begint in juni in Spanje aan haar nieuwe wereldtournee. Dat maakte ze bekend in Madrid.

De zangeres wil niet vertellen hoe ze de concertreeks aanpakt. "Natuurlijk heb ik veel ideeën, maar ik kan daar niets over zeggen, anders zou het geen verrassing zijn", zei ze. "Ik kan alleen zeggen dat ik mijn best zal doen. Ik gebruik al mijn energie en creativiteit voor deze tour, omdat ik denk dat dit de belangrijkste tour van mijn carrière gaat worden."

Shakira brak in 1996 in Zuid-Amerika door met het Spaantalige album 'Pies descalzos'. In 2002 verwierf ze wereldwijde faam met de hits 'Whenever wherever' en 'Underneath your clothes' van het album 'Laundry service'. Vorig jaar bracht ze zowel een Spaans- als een Engelstalig album uit, 'Fijacion oral 1' en 'Oral fixation, vol 2'. De zangeres staat bekend om haar sexy heupbewegingen. Ze heeft daar met Wyclef Jean een clip over opgenomen voor het duet 'Hips don't lie'. De clip is momenteel te zien op de Nederlandse muziekzenders.

Nadat Shakira in negen Spaanse steden heeft opgetreden reist ze door de rest van Europa. Ze zal daarna nog Latijns-Amerika en de Verenigde Staten aandoen. Het is niet duidelijk of Shakira ook een concert in Nederland geeft.

In 2003 was de zangeres voor het laatst in Nederland. Ze gaf toen een concert in Ahoy' in Rotterdam. Op 29 maart verschijnt de dvd 'Live & off the record', waarop delen van dat concert en een documentaire over het privéleven van de zangeres te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen