Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Milieuridders opgeofferd vanwege machtsstrijd'

Shownieuws

Llink heeft 'De milieuridders' van de buis gehaald om de positie van de directie te redden. Dat zegt programmamaker Paul Jan van de Wint zaterdag.

Llink heeft het programma 'De milieuridders' van de buis gehaald om de positie van de directie te redden. Dat zegt programmamaker Paul Jan van de Wint zaterdag. Directeur Anna Visser hing ontslag boven het hoofd. Donderdag was de laatste aflevering van het televisieprgramma.

Visser zou te horen hebben gekregen: "Of jij gaat weg, of de Milieuridders gaan weg." Visser haalde de programmamakers Van de Wint en Rob Muntz vorig jaar binnen bij de omroep. Vissers problemen binnen het bedrijf hebben het duo nooit beïnvloed. "Wij maken gewoon wat we willen maken, ook als iemands positie ter discussie komt te staan", zegt Van de Wint.

Muntz vertelt dat Visser enthousiast was over hun programma, waarin de milieuproblematiek op een ludieke manier aan de kaak werd gesteld. "Van haar en haar vriendinnen kregen wij een sms'je dat zij in hun broek hadden gepist van het lachen."

Beide tv-rebellen zijn onzeker over hun toekomst. "De spoeling wordt wel erg dun in omroepland", zegt Van de Wint. Waarschijnlijk gaan zij zich meer richten op het internet, maar concrete plannen zijn er nog niet.

Eerder werden Muntz en Van de Wint aan de kant gezet bij de VPRO. In 2000 mocht het duo niet meer meewerken aan het programma 'Waskracht!', nadat Muntz verkleed als Hitler Weense joden had achtervolgd. Later maakte het duo bij de RVU het veelbesproken 'God bestaat niet', een kritische serie over godsdienst. Ook toen werden de televisiemakers volgens het duo door hun opdrachtgever aan de kant gezet.

Visser en Llink waren niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen