Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West in documentaire over hiphop en politie

Shownieuws

Kanye West zal in de nieuwe MTV documentaire van filmmaker Don Sikorski 'Rap sheet: hip-hop and the cops' verschijnen.

Kanye West leidt een druk bestaan. Hij verschijnt in de nieuwe documentaire 'Rap sheet: hip-hop and the cops', meldt de muziekzender MTV. Filmmaker Don Sikorski heeft onderzoek gedaan naar geruchten over een speciale afdeling van de politie van New York. Die zou een aparte afdeling hebben die zich richt op rappers die drugs gebruiken of geweldsdelicten plegen. Twee weken geleden werd bekend dat West een rol speelt in een film die is geïnspireerd op zijn eigen muziek.

Deze week werd tevens bekend dat de 28-jarige West een van de hoofdacts is op het Stockholm Jazz Festival. West staat op 20 juli op het Zweedse podium. Het openluchtfestival is een van de grootse muziekevenementen in Zweden. Ook zanger Sting treedt er op.

In de documentaire 'Rap sheet: hip-hop and the cops' verschijnen naast Kanye West meerdere vooraanstaande en invloedrijke rappers. Zo heeft Sikorski interviews gemaakt met onder anderen RZA, Fat Joe, Snoop Dogg, Ja Rule, Wyclef, The Game en Russel Simmons. Sommigen van hen praten voor het eerst over hun ervaringen met de politie en de speciale afdeling die zou bestaan.

De eerste versie van de documentaire is te zien in New York, op 6 april. De muziek in de documentaire wordt verzorgd door onder anderen Eminem, Fat Joe, Jadakiss en Lloyd Banks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen