Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'South Park' haalt hoge kijkcijfers

Shownieuws

Meer dan drieënhalf miljoen Amerikanen hebben woensdag naar 'South Park' gekeken. Chef, de figuur met de stem van Isaac Hayes, kreeg een dodelijk ongeluk.

(Novum/AP) - Meer dan drieënhalf miljoen Amerikanen hebben woensdag gezien hoe Chef in de animatieserie 'South Park' een vreselijk ongeluk kreeg. Hij viel van een berg, vloog in brand en werd aangevallen door een leeuw en een beer. De serie heeft sinds 2002 nog nooit zoveel kijkers getrokken bij de eerste aflevering van een nieuw seizoen.

'South Park' is de laatste tijd veelbesproken omdat de makers van de serie een conflict hebben met soulzanger Isaac Hayes. Hij stopte met het inspreken van Chefs stem, omdat de serie volgens hem 'ongepast en beledigend' omgaat met religie. Jerome 'Chef' McElroy is de kok op de school waarop de jongens uit South Park zitten. Hayes sprak diens stem tien jaar lang in. Volgens de makers van de serie, Matt Stone en Trey Parker, was Hayes kwaad omdat ze in een van de afleveringen Scientology op de hak nemen.

In de nieuwe aflevering werd Scientology opnieuw belachelijk gemaakt. Chef was lid van de Super Adventure Club, die hem had gehersenspoeld. Hierdoor werd hij pedofiel en wilde hij met de kinderen uit South Park de liefde bedrijven. Hayes heeft niet meegewerkt aan de aflevering. Het leek erop dat de zinnen die Chef uitsprak uit vorige afleveringen waren geknipt.

Het blijft de vraag of Chef echt is overleden. In de laatste scène van de uitzending proberen leden van de Super Adventure Club de kok weer tot leven te wekken. Het is nog niet duidelijk of dat is gelukt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen