Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dochters Willem Ruis werden zwaar mishandeld'

Shownieuws

De dochters van quizmaster Willem Ruis zouden als kind door hun stiefmoeder zwaar zijn mishandeld. Dat zeggen Eva en Suus Ruis zaterdag in De Telegraaf.

De dochters van quizmaster Willem Ruis zijn als kind door hun stiefmoeder zwaar mishandeld. Dat zeggen Eva en Suus Ruis zaterdag in De Telegraaf. Ellen Damsma, de vriendin van de in 1986 overleden televisiepresentator, zou een bord kapot hebben geslagen op het hoofd van Eva, met een mes in haar keel hebben gesneden, haar in haar buik hebben geschopt en door een andere schop haar stuitbeentje hebben gebroken. Eva zou nog steeds een litteken in haar gezicht hebben van een uitgedrukte sigaret.

"Door deze ellende heeft Eva zich tweemaal van het leven willen beroven", zegt mr. Mic van Bremen, de advocaat van de zusters. Ook tegen Susanne zou Damsma flink tekeer zijn gegaan. Dat zou vooral om psychische terreur zijn gegaan. Daardoor is Suus volgens haar advocaat sinds enkele maanden arbeidsongeschikt. Ook zou de stiefmoeder zich onrechtmatig enkele tonnen (in guldens) uit de nalatenschap van Ruis hebben toegeëigend.

De zussen eisen excuses en een schadeloosstelling. Damsma, managing director van de Nationale Postcode Loterij, ontkent alle beschuldigingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen