Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huis Elvis te koop op veilingsite

Shownieuws

Het huis van Elvis Presley wordt binnenkort te koop aangeboden op de veilingsite eBay. Het gaat niet om Graceland, maar om een hoeve-achtig stulpje in Memphis.

Het huis van Elvis Presley wordt binnenkort te koop aangeboden op de veilingsite eBay. Het gaat niet om het legendarische Graceland, maar om een hoeve-achtig stulpje in Memphis, in de staat Tennessee. Dat schrijft het Britse persbureau Bang Media International vrijdag. De Amerikaanse zanger kocht het huis nadat hij bekend werd. Hij woonde er een jaar.

Onlangs werd bekend dat het landgoed Graceland een nationaal monument wordt in Amerika. Op de ongeveer 2500 nationale monumenten tellende lijst staan onder meer het Texaanse Alamo, Pearl Harbor, het Witte Huis en Mount Vernon, het landgoed van president George Washington. Alle monumenten op de lijst zijn volgens het ministerie van binnenlandse zaken plaatsen die voor alle Amerikanen van belang zijn.

In 1956 brak Elvis 'the pelvis' door met het nummer 'Heartbreak hotel'. De legendarische rock-'n-roller speelde in tal van muziekfilms. Hij overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen