Kies je favoriete radiostation

Dossiers

B.B. King neemt nog eens afscheid van Nederland

Shownieuws

B.B. King komt voor de laatste keer naar Nederland. Op 15 september verzorgt hij in Ahoy' zijn laatste concert op Nederlandse bodem, meldt zijn boekingskantoor.

B.B. King komt voor de allerlaatste keer naar Nederland. Op 15 september verzorgt hij in Ahoy' zijn laatste concert op Nederlandse bodem. Dit maakte zijn Nederlandse boekingskantoor vrijdag bekend.

De Amerikaanse blueszanger en -gitarist is deze maand begonnen met het tweede deel van zijn afscheidstournee door Europa. Hoewel hij tijdens het eerste deel van deze tour al naar Nederland was gekomen, keert hij terug. Volgens eigen zeggen heeft King een bijzondere band met Nederland opgebouwd. In een persbericht zegt hij zichzelf en Nederland een plezier te doen door nog een keer terug te komen.

Na deze tournee wil King alleen nog maar in de Verenigde Staten optreden. Hij is vorig jaar 80 geworden. In februari won de zanger zijn veertiende Grammy met het album 'B.B. King & friends'. Hij zingt op deze plaat nummers met onder meer Elton John en Sheryl Crow.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen