Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Streets houdt band met straat in stand

Shownieuws

Mike Skinner laat op het nieuwe album van The Streets horen dat hij zijn band met het straatleven niet is verloren. Hij gebruikt zijn sterstatus als inspiratie.

Mike Skinner laat op het nieuwe album van The Streets horen dat hij zijn band met het Engelse straatleven niet is verloren. De eenmansband verkocht drie jaar geleden drie miljoen exemplaren van het tweede album 'Original pirate material' en brak daarmee door bij het grote publiek. Skinner gebruikt zijn huidige sterstatus als inspiratiebron voor zijn teksten.

'The hardest way to make an easy living' is het derde album van de band. Skinner volgde in 2002 de toen populaire 2-step- en garagemuziek van artiesten als Dizzee Rascal en Audio Bullys. Critici vonden de muziek van Skinner minder sterk dan die van zijn genregenoten, maar prezen wel zijn teksten over het leven van een straatschoffie. De opvolger 'A grand don't come for free' was een ambitieus conceptalbum, waarmee Skinner een superster werd.

Voor het derde album was het interessant om te zien of Skinner zijn band met het straatleven niet zou verliezen. Op de eerste single 'When you wasn't famous' laat de rapper al horen dat dit niet het geval is. In het nummer vraagt hij zich af of hij moet ontsnappen of juist moet meedraaien in de mediahype rond The Streets.

Hij besluit mee te draaien als een outsider. "Ik had het idee dat ik beter over mijn eigen schandalen kan schrijven, dan dat iemand anders het verdraait in de krant", zegt Skinner in het persbericht bij het album. "Als je alle rottigheid over jezelf opschrijft, kan je weinig meer gebeuren. Hoogstens herhaalt iemand je eigen woorden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen