Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jagger maakt zich niet druk over Chinese censuur

Shownieuws

Mick Jagger maakt zich niet zo druk om de censuur in China. De Rolling Stones mochten een aantal nummers niet spelen.

(Novum/AP) - Mick Jagger reageert laconiek op de censuur in China. Van de communistische regering mogen de Rolling Stones bepaalde nummers niet spelen, maar de Britse band heeft vierhonderd andere nummers om uit te kiezen, zegt de zanger vrijdag.

Songs als 'Brown sugar', 'Honky tonk woman', 'Beast of burden' en 'Let's spend the night together' mogen niet worden opgevoerd vanwege het suggestieve taalgebruik. "Wij hadden niet verwacht naar China te gaan en niet te worden gecensureerd", zegt Jagger.

De kaarten voor het Stones-concert zaterdag in Sjanghai kosten tussen dertig en driehonderd euro per stuk. Het zouden vooral buitenlanders zijn die zich een kaartje kunnen veroorloven. Daarom is een sarcastische Jagger blij dat 'het ministerie van Cultuur de moraal van de buitenlandse bankiers en hun vriendinnen beschermt'.

Het is de eerste keer dat de legendarische rockers in China optreden. In 2003 waren de Stones ook geboekt voor enkele concerten in Sjanghai, maar die gingen niet door vanwege de uitbraak van de SARS-epidemie.

De tournee 'A bigger bang' van de Stones ging in augustus in de Verenigde Staten van start. Inmiddels hebben de rockers tijdens deze toer optredens gegeven in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Japan. Ook gaven ze een gratis concert op het Braziliaanse strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Daar kwamen ongeveer een miljoen mensen op af. Op 30 juli en op 1 augustus staan de Stones in de Amsterdam ArenA.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen