Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gyllenhaal verandert van homo-cowboy in marinier

Shownieuws

Jake Gyllenhaal heeft geen problemen met typecasting. Na zijn rol als homoseksuele cowboy in 'Brokeback Mountain' speelt hij een marinier in 'Jarhead'.

(Novum/AP) - Acteur Jake Gyllenhaal heeft geen problemen met typecasting. Vlak na zijn rol als homoseksuele cowboy in de veelbesproken film 'Brokeback Mountain' kreeg hij iets heel anders aangeboden. Gyllenhaal speelt in de film 'Jarhead' een jonge soldaat die niet kan wachten tot hij in de Eerste Wereldoorlog in actie kan komen. De acteur zegt in een interview met het Amerikaanse persbureau Associated Press dat deze twee rollen de meest betekenisvolle zijn uit zijn carrière.

De 25-jarige Gyllenhaal zegt dat de strijd die beide karakters voeren omdat ze niet zichzelf mogen zijn hem vooral aantrok in de rollen. Hij had drie maanden om van een homoseksuele cowboy in een marinier te veranderen. De acteur zegt dat dit minder moeilijk was dan het lijkt, omdat de karakters dichter bij elkaar staan dan je in eerste instantie zou denken. "Er zijn veel fysieke verschillen tussen de twee en er zijn verschillen in de intentie waarmee ze dingen doen. Maar uiteindelijk worden ze beiden deel van me, ze komen allebei uit mijn hart."

Van 'Jarhead' werd verwacht dat het een grote kaskraker zou worden. In plaats daarvan stond 'Brokeback Mountain' in de schijnwerpers. Gyllenhaal denkt dat dit komt doordat mensen goed reageerden op de oprechte liefde in 'Brokeback'. "Dat is zo fantastisch, dat mensen dat zien. Ook heeft de film een onderliggende politieke boodschap. Ik denk dat het publiek moet wennen aan 'Jarhead' en de eigen mening over de politieke situatie opzij moet zetten. Ik denk dat de film zijn hoogtepunt nog moet beleven."

Gyllenhaal werd vooral bekend door zijn rollen in 'Donnie Darko' en 'The day after tomorrow'. De acteur greep zondag net naast een gouden beeldje bij de uitreiking van de Oscars. Hij was genomineerd voor de beste mannelijke bijrol voor zijn bijdrage aan 'Brokeback', maar die prijs ging naar George Clooney voor zijn rol in 'Syriana'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen