Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luv' heeft er weer lol in

Shownieuws

Luv' heeft er weer lol in. Dit vertellen de leden van de groep, José Hoebee, Patty Brard en Marga Scheide, vrijdag in een interview met De Telegraaf.

Luv' heeft er weer lol in. Dit vertellen de leden van de groep, José Hoebee, Patty Brard en Marga Scheide, vrijdag in een interview met De Telegraaf. Luv' maakt zich klaar voor een comeback. De dames zijn in mei een van de 'super surprise acts' bij drie optredens van 'Toppers' Gerard Joling, René Froger en Gordon in de Amsterdam ArenA.

Hoebee wil haar Luv'-periode positief afsluiten met de optredens. In 1981 viel het trio na ruzies uiteen. Vooral Hoebee en Brard konden elkaar niet meer luchten of zien. De dames beledigden elkaar vooral in media. "Ik heb vreselijk veel verdriet gehad van de ruzie met Patty", zegt Hoebee. "Ik sliep er niet van en mijn puberzoon had op school last van wat zij de afgelopen jaren allemaal de wereld in slingerde."

Hoebee zegt niet om te kunnen gaan met de Amsterdamse manier waarop Brard praat. "Dat ze mij gewoon hoer noemde bij Jensen." Brard heeft het goedgemaakt door met een bos bloemen bij Hoebee voor de deur te gaan staan. Nu willen de dames laten zien waar het bij Luv' eigenlijk om draait. "Luv' is lol, en dat moet het weer worden."

Verder vertelt Hoebee dat de dames geen idee hebben hoe die ruzies zijn ontstaan. "Het is ver na Luv', een paar jaar geleden, door opmerkingen in de media ontstaan. Ik zie dit daarom als een echte waardige afronding van Luv'." Na het eenmalige optreden houdt ze het weer voor gezien. "Ik ben geen ster, ik ben gewoon een Brabantse huisvrouw. Dat wil ik blijven."

In de aanloop naar het 'Toppers'-concert slapen alle drie de Luv'-leden bij Brard thuis. "Dat samenwonen met José zorgt ervoor dat zij ziet wat er allemaal moet gebeuren voordat zo'n act staat", zegt Brard. Ondertussen spreken de dames al hun problemen uit. "Ik maak van mijn hart geen moordkuil meer. José en Marga ook niet. Dat werkt beter." Brard zegt wel nog steeds te vinden dat Hoebee haar talent laat liggen. "Ik heb gezegd: tien kilo eraf, je ogen laten liften en je moet aan de cosmetische anti-rimpelinjecties. Anders kun je het podium niet op."

Hoebee heeft toegegeven aan de eisen van Brard. "De chirurg heeft zijn werk inmiddels gedaan. Intussen beulen we onszelf lekker af", zegt Brard. "Ik ben trots op mijn meiden." Ze heeft er weer plezier in. "Luv' is weer wat het hoort te zijn: lol."

In de jaren zeventig scoorde Luv' hits als 'Waldolala', 'The greatest lover' en 'Trojan horse'. Vanaf 3 april zendt RTL4 een realitysoap uit over de groep. Daarin is onder meer te zien hoe Luv' zich voorbereidt op de comeback.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen