Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Teri Hatcher wil misbruik bespreekbaar maken

Shownieuws

Het praten over seksueel misbruik moet uit de taboesfeer worden gehaald. Dat vindt de Amerikaanse actrice Teri Hatcher. Zij werd in haar jeugd zelf misbruikt.

(Novum/AP) - Het praten over seksueel misbruik moet uit de taboesfeer worden gehaald. Dat vindt de Amerikaanse actrice Teri Hatcher. Ze vindt dat slachtoffers hun ervaringen moeten gebruiken om mensen te informeren. "Er zijn veel vrouwen die hun hele leven met deze traumatische ervaringen moeten omgaan en die het geheim houden."

De 41-jarige actrice is zelf tijdens haar jeugd misbruikt door een oom. Ze meldde dat in 2002 aan de politie, nadat ze hoorde dat een 14-jarig slachtoffer van haar oom zelfmoord had gepleegd. Na de verklaring van Hatcher legde haar 64-jarige oom een bekentenis af. Hij is veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf.

Vorig jaar won de Hatcher een Golden Globe voor haar rol van de alleenstaande moeder Susan Mayer in de televisieserie Desperate Housewives. In de jaren negentig was Hatcher bekend als Lois Lane, het vriendinnetje van Superman in de serie 'Lois & Clark: The new adventures of Superman'.

Hatcher sprak donderdag tijdens een bijeenkomst over de 'Women's World Awards', die in oktober in New York worden uitgereikt. Tijdens dit evenement staan vrouwen centraal die iets uitzonderlijks hebben bereikt. Voormalig sovjetpresident Michail Gorbatsjov presenteert de show.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen