Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steven Spielberg maakt reality-tv

Shownieuws

Steven Spielberg werkt mee aan een nieuwe reality-serie. Hij maakt met televisiezender Fox een programma waarin jonge filmmakers strijden om een studiocontract.

(Novum/AP) - Steven Spielberg werkt mee aan een nieuwe reality-serie in de Verenigde Staten. De filmregisseur maakt samen met televisiezender Fox het programma 'On the lot', waarin jonge filmmakers met elkaar strijden om een contract bij zijn studio, DreamWorks. Hoe de rol van Spielberg verder precies wordt ingevuld, is nog niet duidelijk.

De 49-jarige Spielberg ziet de serie als een kans voor jonge filmmakers om hun droom te verwezenlijken. "Al mijn hele carrière ben ik bezig om nieuw talent te ontdekken en een kans te geven", zegt de Oscarwinnaar voor films als 'Schindler's List' en 'Saving private Ryan' in een verklaring.

De programmamakers gaan op zoek naar zestien finalisten. In Hollywood moeten zij in teams iedere week een korte film maken. Daarbij gaat het steeds om een ander genre, uiteenlopend van horror tot comedy. De deelnemers krijgen de kans te werken met professionele acteurs, scriptschrijvers en filmploegen.

Een studiopubliek en een professionele jury bekijken de films elke week. De kijkers thuis beslissen uiteindelijk wat de slechtste film is. De regisseurs van dit filmpje liggen uit de wedstrijd. Fox zendt het programma na de zomer uit in de VS.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen