Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simon de Waal schrijft romantische actiekomedie

Shownieuws

Krimi-scenarioschrijver Simon de Waal gaat zich naast politieseries ook op andere genres richten. De Waal is bekend van series als 'Baantjer' en 'Spangen'.

Krimi-scenarioschrijver Simon de Waal gaat zich naast politieseries ook op andere genres richten. De schrijver, die bekend is van series als 'Baantjer' en 'Spangen', heeft een toneelstuk en een romantische actiekomedie geschreven. Dat vertelde hij donderdag aan Novum Nieuws.

De actiekomedie heet 'Famous last words', vertelt De Waal. Het script gaat over twee jongens die een bedrijfje oprichten waarmee ze videoboodschappen opnemen van mensen die weten dat ze binnen korte tijd zullen sterven. Een van hun klanten is een grote crimineel. De man neemt verschillende videoboodschappen op voor zijn dochter, van wie hij vreest dat ze ook het verkeerde pad opgaat. Hij vertelt haar gevoelige informatie over het criminele circuit. Als blijkt dat de doktoren zich vergist hebben en hij nog lange tijd te leven heeft, wil hij de video's terug.

Volgens een betrouwbare bron gaan Thomas Acda, Paul de Munnik en Katja Schuurman de hoofdrollen spelen in de actiekomedie.

Simon de Waal is behalve schrijver ook rechercheur bij de Amsterdamse politie. Hij schreef voor veel Nederlandse politieseries en voor de speelfilm 'Lek'. Vanaf 9 april is bij Talpa de nieuwe serie 'Boks' te zien. Deze detectiveserie is gebaseerd op de boeken van De Waal over rechercheur Martin Boks. Hoofdrollen in de serie worden gespeeld door onder anderen Maarten Spanjer, Joost Prinsen en voormalig Idols-deelnemer Jim Bakkum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen