Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty valt uit tegen journalisten

Shownieuws

Pete Doherty is in de rechtbank van Londen uitgevallen tegen journalisten, nadat hij had verklaard schuldig te zijn aan drugsbezit. Hij trapte een journaliste.

(Novum/AP) - Pete Doherty is in de rechtbank van Londen uitgevallen tegen aanwezige journalisten, vlak nadat hij had verklaard schuldig te zijn aan drugsbezit. Hierbij trapte hij een Britse radiojournaliste tegen de arm.

De 26-jarige Doherty was donderdag meer dan een uur te laat op de rechtszitting. De zanger van de Babyshambles is zeven keer aangeklaagd voor drugsbezit. Het gaat om heroïne, cocaïne en cannabis. Hij is in december en januari betrapt met de verdovende middelen op zak. Doherty bekende donderdag schuld in alle zaken.

In februari werd Doherty in een andere zaak veroordeeld tot een taakstraf van twaalf maanden wegens drugsbezit. Voorwaarden van de proeftijd voor deze straf waren dat hij een afkickprogramma volgt en geen drugs meer gebruikt. De rechter kan hem bij een overtreding van deze bepalingen veroordelen tot een celstraf van zeven jaar.

In verband met de eerste veroordeling vroeg de advocaat van Doherty donderdag om een uitstel van een half jaar in de nieuwe zaak. Hij wil de tijd om aan te tonen dat de zanger vooruitgang boekt in zijn strijd tegen drugs. De rechter vond zes maanden uitstel te lang en heeft de volgende zitting gepland voor 20 april.

Bij het verlaten van de rechtzaal sloeg Doherty om zich heen in de chaos van media die een glimp van hem wilde opvangen. Daarbij trapte hij de microfoon van de Britse radioverslaggeefster uit haar handen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen