Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duo bekent bespioneren Michael Jackson

Shownieuws

Twee mannen hebben bekend twee jaar geleden geheime beeldopnamen te hebben gemaakt van Michael Jackson. Die wilden ze verkopen. Een gevangenisstraf dreigt.

(Novum/AP) - Twee mannen hebben bekend dat ze twee jaar geleden in het geheim beeldopnamen hebben gemaakt van Michael Jackson. Ze installeerden twee digitale videocamera's in een privé-vliegtuig, waarmee de popster met zijn advocaat van Las Vegas naar Santa Barbara vloog. Hij zou daar meewerken aan een onderzoek naar het vermeende kindermisbruik waarvan Jackson in juni werd vrijgesproken.

Een van de mannen, Jeffrey Borer, was de eigenaar van XtraJet, het bedrijf dat het vliegtuig aan Jackson verhuurde. De andere, Arvel Jett Reeves, was eigenaar van een bedrijf dat de vliegtuigen van XtraJet onderhield. Borer had Reeves opgedragen de apparatuur te kopen en te installeren, met de intentie de opnamen voor een groot bedrag aan de media te verkopen.

Bij de beelden, waarvan niet bekend wat er precies op is te zien, zit geen geluid. Reeves kon niet de juiste aansluiting vinden om microfoontjes te installeren.

De rechter bepaalt of de mannen de geëiste celstraf van vijf jaar, drie jaar voorwaardelijk en een boete van ruim tweehonderdduizend euro krijgen. De uitspraak is op 12 juli.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen