Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Travolta wordt moeder

Shownieuws

John Travolta gaat een moeder spelen is de nieuwe filmbewerking van de Broadwaymusical 'Hairspray'. Volgend jaar zomer is te zien hoe hij het ervan afbrengt.

Hij speelde een discodanser in 'Saturday night fever', een bendeleider op een middelbare school in 'Grease' en een crimineel in 'Pulp fiction'. De Amerikaanse acteur John Travolta is van alle markten thuis en binnenkort is hij te zien als moeder in de filmbewerking van de Broadwaymusical 'Hairspray'. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

De 52-jarige Travolta is gecast als Edna Turnblad, de moeder van een het dikke meisje Tracy dat ervan droomt danseres te worden. In de eerste filmbewerking uit 1988 wordt de rol gespeeld door de inmiddels overleden acteur Harris Glenn Milstead, beter bekend als de travestiet Divine. Harvey Fierstein kreeg voor zijn versie van Turnblad in het Broadwaystuk de belangrijkste Amerikaanse musicalprijs, de Tony Award.

Filmstudio New Line kondigde eerder aan dat Queen Latifah, die in 2002 een Oscarnominatie kreeg voor haar aandeel in de musical 'Chicago', het personage Motormouth Maybelle speelt.

De productie van de nieuwe 'Hairspray'-film gaat in de herfst van start. Volgend jaar zomer moet de film uitkomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen