Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weggestuurde Ellen houdt goede moed

Shownieuws

Ellen laat haar schouders niet hangen, ook al is Idols voor haar voorbij. "Ik ga het gewoon maken." Ze wil de jazzkant op, bijvoorbeeld richting Jamie Cullum.

Ellen laat haar schouders niet hangen, ook al is Idols voor haar voorbij. "Ik ga het gewoon maken", zegt de 23-jarige docente in een interview met persbureau Novum. Ellen wil de jazzkant op, bijvoorbeeld in de stijl van Jamie Cullum. "Het spelen met een bigband is voor mij echt te gek. Misschien word ik wel de vrouwelijke Michael Bublé."

De winnaar van Idols is niet altijd degene met de beste toekomst, denkt Ellen. "Hind haalde in Idols 1 ook een bronzen plak en die heeft het wél gemaakt. Ik hoop dat de geschiedenis zich herhaalt." Aanvankelijk baalde Ellen flink vanwege haar uitschakeling. "Ik liet het misschien niet meteen zien, maar diep van binnen voelt dat wel zo."

Ze had het wel zien aankomen, want Floortje en Raffaëla waren volgens Ellen vanaf het begin de favorieten. "Maar het kan vriezen of dooien. Vorige week had ik samen met Floortje nog de meeste stemmen en dit keer net niet genoeg om bij de laatste twee te zitten. Ik ben heel trots op mijzelf dat ik al die andere kandidaten eruit heb geschopt." Misschien wordt Ellen wel de lachende derde. "Ik ga er ook echt voor. Men is nog lang niet van mij af."

Floortje vertelt aan Novum hoe blij zij en Rafaëlla zijn met het behalen van de halve finale. "Raf en ik hebben backstage zitten krijsen op de gang, zo blij waren we. Het is voor mij nu een roes." Het mooiste moment van de 22-jarige Floortje zaterdagavond was het zingen van het lied dat de jury voor haar had gekozen, 'Because of you' van Kelly Clarkson. "Het voelde alvast als een overwinningsliedje."

Rafaëlla en Floortje kwamen na afloop van de liveshow zaterdag gillend en uitgelaten naar de perskamer. Zij strijden volgende week om de titel Idol 2006. De grote finale van Idols is volgende week zaterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen