Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee Soul Train Awards voor Mariah Carey

Shownieuws

Mariah Carey is tijdens jaarlijkse uitreiking van de Soul Train Music Awards twee keer onderscheiden, voor beste album en single.

(Novum/AP) - Mariah Carey is tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Soul Train Music Awards twee keer onderscheiden. De zangeres won zaterdag bij de vrouwen in de categorieën 'beste album' met 'The emancipation of Mimi' en 'beste single' met 'We belong together'. Carey, die vorige maand drie Grammy Awards won, noemde het afgelopen jaar 'het meest succesvolle jaar van mijn leven'.

John Legend won bij de mannen dezelfde awards. Hij versloeg R. Kelly in de categorie 'beste album' met 'Get lifted' en had met 'Ordinary people' de 'beste single'. Ook veroverde hij de Sammy Davis Jr. Award voor 'beste live artiest'.

De videoclip van de hit 'Gold Digger' van Kanye West kreeg de prijs voor beste r&b-soul of -rapvideo. In de clip is ook Oscarwinnaar Jamie Foxx te zien, die op zijn beurt werd onderscheiden met de Quincy Jones Award voor buitengewone muziekprestaties. Destiny's Child viel die eer te beurt bij de vrouwelijke artiesten.

Voor aanvang van de show werd soullegende Stevie Wonder geëerd met een naar hem vernoemde oeuvreprijs, de Stevie Wonder Lifetime Achievement Award. R. Kelly was de eerste artiest die het beeldje, een afbeelding van Wonder, kreeg voor zijn verdiensten als songwriter.

De Soul Train Music Awards worden toegekend voor de beste muziekprestaties in de genres r&b, hiphop en gospel. Dit jaar werden de prijzen voor de twintigste keer uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen