Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Birgit zingt tegen hoge btw op cd's

Shownieuws

Birgit geeft donderdag een optreden in muziekwinkel Fame in Amsterdam. De zangeres steunt hiermee de actie van de platenzaak tegen het hoge btw-tarief op cd's.

Zangeres Birgit geeft donderdagavond een optreden in muziekwinkel Fame in Amsterdam. Ze steunt hiermee de actie van de platenzaak tegen het hoge btw-tarief op cd's.

Op cd's wordt een btw-tarief van negentien procent gerekend, terwijl op andere cultuurproducten zoals boeken een tarief geldt van zes procent. Fame is het niet eens met deze regeling en voert daarom actie tijdens de Boekenweek. Klanten kunnen door het invullen van T-biljetten in de winkel direct de 'te veel betaalde' belasting terugkrijgen. Vijfduizend klanten hebben inmiddels een biljet ingevuld. Fame kan nog niet zeggen hoeveel het denkt dat de actie, die tot zaterdag loopt, het bedrijf uiteindelijk kost.

Met het optreden in Fame, dat om 19.30 uur begint, wil de 28-jarige zus van Katja Schuurman haar cd 'Sticky Tales' promoten. Deze cd is in november is verschenen. Birgit overhandigt de T-biljetten die tot nu toe zijn ingevuld donderdag aan Tweede-Kamerlid Ada Gerkens van de SP.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen