Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson spreekt Maya tijdens Oscaruitreiking

Shownieuws

Mel Gibson geeft het Oscarpubliek zondag een voorproefje van het geluid van de film 'Apocalypto'. Hij is van plan iets te zeggen in de eeuwenoude Mayataal.

(Novum/AP) - Mel Gibson geeft het Oscarpubliek zondag een voorproefje van het geluid van zijn nieuwe film 'Apocalypto'. Hij is van plan iets te zeggen in de eeuwenoude taal van de Maya's, de enige taal die in de film wordt gesproken. Dat zegt de acteur en regisseur op de site van het Amerikaanse tijdschrift Time.

In Gibsons vorige filmproject, 'The passion of the Christ', was alleen Latijn en Aramees te horen. Hij weet daarom dat onbekende klanken de bioscoopbezoekers niet afschrikken. 'Passion' werd gemaakt voor 21 miljoen euro en bracht bijna vijfhonderd miljoen euro op.

'Apocalypto', wat in het Grieks zoiets als 'nieuw begin' betekent, gaat over het leven van een man die behoort tot het Mayavolk en die zo'n drieduizend jaar geleden leefde. Gibson is zelf niet in de film te zien. De 50-jarige Amerikaan is dit jaar niet voor een Oscar genomineerd. Zijn nieuwe productie wordt in Mexico opgenomen en moet deze zomer in de bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen