Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Vermoeiende' Tom Cruise wint Razzie

Shownieuws

Precies een dag voor de Oscaruitreiking is Tom Cruise onderscheiden met een gouden Raspberry Award als 'meest vermoeiende ster'.

'Vermoeiende' Tom Cruise wint Razzie

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur Tom Cruise is één dag voor de Oscaruitreiking onderscheiden met een gouden Raspberry Award. De 'Razzie', zoals de prijs ook wel wordt genoemd, is een ludieke filmonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan het slechtste wat Hollywood te bieden heeft. Cruise won in de categorie 'meest vermoeiende beroemdheid'.

De prijs in deze categorie werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is volgens de organisatie bedoeld voor sterren 'van wie we ziek en misselijk worden'. Cruise had de jury op zijn hand vanwege zijn clichématige huwelijksaanzoek op de Eiffeltoren aan vriendin Katie Holmes en zijn aapachtige optreden tijdens de Oprah Winfreyshow. Daar sprong hij 'van verliefdheid' voortdurend op en neer.

De 43-jarige Cruise was ook genomineerd voor 'slechtste acteur' in 'War of the worlds', maar verloor het van Rob Schneider voor diens rol in 'Deuce Bigalow: European gigolo'. Paris Hilton won de prijs voor slechtste vrouwelijke bijrol in 'House of wax'. Nicole Kidman en Will Ferrell zijn voor hun aandeel in 'Bewitched' gekozen tot slechtste filmkoppel.

De grote 'winnaar' van de Razzies was de film 'Dirty love' die niet alleen werd onderscheiden met de prijs voor slechtste film, maar waar ook de slechtste actrice uit voortkwam: voormalig MTV-presentatrice Jenny McCarthy. Ook gingen de prijzen voor slechtste script en slechtste regisseur ( John Derek) naar deze romantische komedie.

De Razzies worden toegekend door ongeveer vijfhonderd filmkijkers die lid zijn van de stichting Golden Raspberry Awards Foundation. De winaars worden altijd een dag voor de uitreiking van de Oscars bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen