Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans maken concertfilm Beastie Boys

Shownieuws

De nieuwe concertfilm van de Beastie Boys is niet gefilmd door professionele cameramannen, maar door fans van de band.

De nieuwe concertfilm van de Beastie Boys is niet gefilmd door professionele cameramannen, maar door fans van de band. De band gaf tijdens een concert in New York in 2004 vijftig videocamera’s aan fans in de zaal. De montage is gedaan door bandlid Adam Yauch, die eerder Beastie Boys-clips heeft geregisseerd onder het pseudoniem Nathaniel Hörnblowér. De film gaat donderdag in première.

Het doel van de film 'Awesome I fucking shot that!' was volgens Yauch om de energie van de fans vast te leggen, vertelt hij het Britse persbureau Reuters. De band wilde een doorsnee concertregistratie vermijden. Volgens de bassist zijn die films vaak niet origineel en 'plastic'.

"Door het gebruik van de camera's door het publiek ontstaat een unieke sfeer in de film", vertelt Yauch. "De fans dansen, springen en gaan uit hun dak met de camera in hun hand." In de film zijn onder meer fans te zien die in het gangpad dansen. Ook neemt een fan de camera mee naar het toilet. Twee anderen proberen met de camera backstage te komen.

De Beastie Boys vormden de eerste witte rapgroep in de geschiedenis toen in 1986 hun eerste album 'Licensed to ill' uitkwam. De formatie heeft inmiddels zes albums uitgebracht en scoorde hits als 'Fight for your right (to party)' en 'Sabotage'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen