Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chef mogelijk overleden in South Park

Shownieuws

Het lijkt erop dat Chef aan zijn einde is gekomen in de animatieserie South Park. In de eerste aflevering van het tiende seizoen viel Chef van een berg.

(Novum/AP) - Het lijkt erop dat Chef woensdagavond aan zijn einde is gekomen in de Amerikaanse animatieserie South Park. In de eerste aflevering van het tiende seizoen viel Chef van een berg op een partij rotsen, toen hij onderweg was naar de Super Adventure Club, een club die hem heeft gehersenspoeld. Hij vloog in brand en werd aangevallen door een leeuw en een beer.

De deelname van de kok in de Amerikaanse animatieserie was eerder op losse schroeven komen te staan, nadat soulzanger Isaac Hayes stopte met het inspreken van diens stem. Jerome 'Chef' McElroy is de kok op de school waarop de jongens uit South Park zitten. Hayes sprak diens stem tien jaar lang in. Hij stopte daarmee, omdat de serie volgens hem 'ongepast en beledigend' omgaat met religie.

Volgens de makers van de serie, Matt Stone en Trey Parker, was Hayes boos omdat ze in een van de afleveringen Scientology op de hak nemen. De herhaling van die aflevering werd vorige week niet uitgezonden.

Hayes heeft niet meegewerkt aan de nieuwe aflevering die woensdag is uitgezonden. Het leek erop dat de zinnen die Chef zei uit vorige afleveringen waren geknipt. In de nieuwe aflevering werd Scientology opnieuw belachelijk gemaakt. Chef zei meerdere malen dat hij de liefde wil bedrijven met kinderen van de school in South Park. De Super Adventure Club, waar Chef lid van is, maakt van mensen kindermisbruikers.

De jongens van South Park herdenken de kok in de serie als iemand die ze aan het lachen maakte, maar die de laatste tijd verkeerde keuzes had gemaakt. "Sommigen van ons zijn gekwetst, omdat hij ons in de steek heeft gelaten. We moeten niet boos op Chef zijn, maar op dat vreselijke clubje dat hem heeft gehersenspoeld."

Het blijft de vraag of Chef echt is overleden. In de laatste scène van de serie proberen leden van de Super Adventure Club de kok weer tot leven te brengen. Het is nog niet duidelijk of dat is gelukt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen