Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Weber niet altijd 'heilige maagd'

Shownieuws

Marianne Weber is niet altijd de heilige maagd Maria. "Sommige mensen denken dat. Ze dwepen met je, vinden dat je publiek bezit bent en altijd moet klaarstaan."

Marianne Weber is niet altijd de heilige maagd Maria. "Sommige mensen denken dat ik dat ben. Ze dwepen met je, vinden dat je publiek bezit bent en altijd moet klaarstaan. Maar ik ben ook maar een mens." Dat zegt de 50-jarige volkszangeres donderdag in een interview met Algemeen Dagblad.

Weber vertelt zo veel mogelijk te willen klaarstaan voor haar fans. "Laatst kwam er een jonge vrouw na een optreden naar me toe met de vraag of ik op de foto wilde met haar doodzieke moeder. Die was er ook, 55 jaar en keurig gekleed. Het zou niet lang meer duren. Natuurlijk doe ik dat." Dergelijke ervaringen maken van de zangeres een rijk mens, vertelt ze. "Maar mensen die gillen: Hé, kom eens hier. Die grote bekken, die negeer ik gewoon."

Marianne verwijt enkele collega's hypocrisie. "Bij sommige collega's denk ik: stond je ook aan het ziekenhuisbed van dit kind als er geen camera's waren?" Ze vindt dat sommige dingen moeten worden gedaan in stilte. "Op zo'n moment ben je mens. Als ik bij een doodziek kind ben, wil ik geen videocamera's van de familie in de buurt. Er ligt iemand dood te gaan, het is geen evenement waarbij Marianne Weber komt optreden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen