Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henk Poort laat Rembrandt-kostuum zien

Shownieuws

Henk Poort is woensdag voor de eerste maal in zijn Rembrandt-kostuum verschenen. De hoofdrolspeler van de Rembrandt-musical doopte de tulp Rembrandt van Rijn.

Acteur Henk Poort is woensdag voor de eerste maal in zijn Rembrandt-kostuum verschenen. De hoofdrolspeler in de musical over het leven van een van Nederlands beroemdste schilders doopte de tulp Rembrandt van Rijn bij de opening van de Keukenhof.

In de herfst zijn duizenden Rembrandt-bloembollen geplant op het Rembrandtplein in Amsterdam en in Rembrandts geboorteplaats Leiden. Binnen drie weken moeten zij tot bloei komen.

De 50-jarige musicalster Poort gaat de rol van de zestiende-eeuwse schilder Rembrandt van Rijn vertolken in 'Rembrandt, de musical'. De regie is in handen van Frank van Laecke. 'Rembrandt, de musical' is vanaf 15 juli, de vierhonderdste geboortedag van de schilder, te zien in Carré in Amsterdam.

Poort zong als bariton in meerdere operahuizen in Europa en speelde eerder hoofdrollen in musicals als 'The phantom of the opera' en 'Les misérables'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen