Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Job5! maakt liedjes met een boodschap

Shownieuws

De leden van de nieuwe popgroep Job5! maken liedjes met een boodschap. Zo vertellen ze kinderen dat ze geen snoep moeten aannemen van vreemden.

Job5! maakt liedjes met een boodschap

De leden van de nieuwe popgroep Job5! willen jonge kinderen die naar hun muziek luisteren iets leren. Met teksten als 'Soms denk je: het is okay, maar ga niet zomaar mee' en 'Neem geen snoepjes aan van iemand die je niet kent' probeert de band kinderen tot en met 10 jaar iets mee te geven.

Volgens groepslid Justy, die een politieagente speelt, is dat heel bewust. "Ik vind optreden heel leuk, maar mijn beroep is ook heel belangrijk. Daarom zing ik ook over die dingen", zegt ze woensdag na een optreden op een basisschool in Houten tegen Novum Nieuws.

De vijf bandleden van Job5! beelden ieder een beroep uit. Bandlid Fever is een zuster, Brake is automonteur, !-O is astronaut en Oliver Spoon is kok. Elk bandlid neemt zijn rol erg serieus. In een gesprek met de groep wordt dan ook niet duidelijk wie ze nou echt zijn. De formule lijkt te werken. Bij het optreden op de basisschool gaan de aanwezige kinderen uit hun dak. Ze zingen uit volle borst mee met de single 'Blauw' en kennen de bijbehorende danspasjes.

De groep bestaat sinds vorig jaar zomer, vertelt !-O. De eerste single 'Blauw' ligt sinds februari in de winkels. Verder vertelt ze dat de bandleden elkaar al heel lang kennen. "We hebben elkaar leren kennen op de basisschool. Toen deden we samen een optreden, waaruit een band is ontstaan. We hebben jaren samen gezongen. Na de middelbare school kwamen we elkaar weer tegen en ondanks dat we andere beroepen hebben, zijn we samen Job5! begonnen."

Het optreden dat de groepsleden net achter de rug heeft, behoort volgens Fever nu al tot een van de hoogtepunten uit hun korte carrière. "Het was echt super, iedereen was zo enthousiast", vertelt de zuster. "Maar het optreden in december in Ahoy' Rotterdam was ook heel gaaf", vult Oliver Spoon aan. "Dat was ons eerste optreden, we stonden meteen voor zevenduizend kinderen."

De tekst voor 'Blauw' is geschreven door Eddy Zoey. Het nummer staat momenteel 34e in de Single Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen