Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gloria Estefan geeft miljoen aan goed doel

Shownieuws

Gloria Estefan geeft een miljoen dollar weg om onderzoek mogelijk te maken naar de genezing van verlamming. Ze is zelf verlamd geweest na een ongeluk.

(Novum/AP) - Gloria Estefan geeft een miljoen dollar (zo'n 820 duizend euro) weg om onderzoek mogelijk te maken naar de genezing van verlamming. De 48-jarige Estefan is zelf tijdelijk verlamd geweest na een ongeluk. Het is woensdag zestien jaar geleden dat de zangeres werd geopereerd.

Gloria en haar echtgenoot Emilio Estefan maakten destijds samen deel uit van de band 'The Miami Soud Machine'. In 1990 raakte de tourneebus betrokken bij een ernstig ongeluk. Estefan raakte zwaargewond aan haar rug en was ruim een jaar uitgeschakeld.

'The Miami Sound Machine' scoorde in de jaren tachtig onder meer hits als 'Conga' en 'Bad boy'. Ook kende Gloria als soloartieste succes. In 1996 scoorde ze een hit met 'Reach', het officiële nummer van de Olympische Spelen in Atlanta. De van oorsprong Cubaanse zangeres wordt met meer dan zeventig miljoen verkochte platen wereldwijd gezien als meest succesvolle Latijns-Amerikaanse zangeres aller tijden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen