Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steve Brown eist smartengeld van Talpa

Shownieuws

Steve Brown eist vijfduizend euro van Talpa. In het programma Barend en Van Dorp werd de ex-drugsbaron in verband gebracht met het afpersen van John de Mol.

Ex-drugsbaron Steve Brown eist in een brief vijfduizend euro van Talpa. Hij wil schadevergoeding omdat hij in het programma van Barend en Van Dorp in verband is gebracht met het afpersen van Talpa-eigenaar John de Mol. Ook moeten Frits Barend en Henk van Dorp wat Brown betreft tijdens een uitzending afstand nemen van de beschuldiging. Anders worden zij gedagvaard door Brown, met Jan Mulder, De Mol en Bas van Hout. Laatstgenoemde, een misdaadjournalist, deed de gewraakte uitspraak in een uitzending van het programma in februari.

Van Hout sprak over ene 'B.' die betrokken zou zijn bij dreigementen tegen De Mol. In 2003 zou de politie informatie hebben gekregen dat Heineken-ontvoerder Willem Holleeder plannen had De Mol geld af te persen met de mogelijke ontvoering van zijn zoon Johnny. Niet Holleeder had volgens Van Hout met dit plan te maken, maar B. "De heer B. is inderdaad Brown", bevestigde Van Hout maandag.

Brown zegt dat hij valselijk is beschuldigd. Bovendien deed Van Hout er een schepje bovenop in zijn toelichting. "Uw misdaadjournalist gaat zich weer te buiten aan zijn bekende orgie van liederlijk zeer lage beschuldigen", schrijft Brown. Van Hout maakte hem uit voor cocaïnegebruiker. Ook zou Brown iemand met een uzi hebben bedreigd. Die beledigingen zijn volgens de vroegere koffieshophouder nergens op gefundeerd.

Brown, die al jaren overhoop ligt met Van Hout, kondigt aan aangifte te doen tegen de reporter wegens smaad en stalking. "Wellicht kan justitie mijn aangifte gelijk meenemen bij het gerechtelijk vooronderzoek tegen Bas van Hout inzake zijn hand- en spandiensten voor de groep-Holleeder."

In de jaren tachtig runde Brown onder het mom van jongerenwerk een keten van coffeeshops in Amsterdam. In de jaren negentig presenteerde hij voor Veronica het misdaadprogramma 'Zware jongens'. Ook gaf hij een misdaadtijdschrift uit onder die naam.

Talpa wilde niet reageren op de laatste ontwikkelingen in de ruzie tussen Brown en Van Hout, maar verwees de zaak door naar de woordvoerder van De Mol. Die was niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen