Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chef blijft koken in South Park

Shownieuws

Chef is ook in het nieuwe seizoen van South Park een vast personage. De deelname van de kok was onzeker, nadat Isaac Hayes stopte met het inspreken van de stem.

Chef is ook in het nieuwe seizoen van South Park een van de vaste personages. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. De deelname van de kok in de animatieserie was op losse schroeven komen te staan, nadat soulzanger Isaac Hayes stopte met het inspreken van diens stem.

Jerome 'Chef' McElroy is de kok op de school waarop de jongens uit South Park zitten. Hayes sprak diens stem tien jaar lang in. Hij stopt daarmee, omdat de serie volgens hem 'ongepast en beledigend' omgaat met religie.

Matt Stone, een van de makers van de serie, zei eerder dat het vertrek van Hayes te maken heeft met diens lidmaatschap van Scientology. In een van de afleveringen van de serie worden grappen gemaakt over deze kerk. "Tien jaar en 150 afleveringen lang heeft Isaac nooit problemen gehad met de grappen die we maken over christenen of met het geld dat hij daarmee verdient."

De makers van South Park erkenden eerder dat ze de serie door de jaren heen steeds grover hebben gemaakt. Stone en Trey Parker denken daarmee weg te komen, omdat ze met de serie een eigen merk hebben gecreëerd en het publiek niet meer boos op ze kan worden.

Volgens Stone was het eerste seizoen van de serie veel minder heftig dan de seizoenen die volgden. Sinds het ontstaan van de serie in 1997 worden de grappen elk jaar harder gemaakt. "De afleveringen die we de afgelopen twee seizoenen hebben gemaakt, zouden nooit in 1997 kunnen worden uitgezonden."

Het tiende seizoen van South Park wordt vanaf woensdag uitgezonden in de Verenigde Staten. De eerste aflevering heet 'De terugkeer van Chef!'. Het is nog niet bekend wie de stem van Chef inspreekt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen