Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Tom Cruise verhoord over afluisterschandaal'

Shownieuws

Tom Cruise is door de FBI verhoord over een privé-detective die voor hem heeft gewerkt. Die staat voor de rechter vanwege vermeende afluisterpraktijken.

Tom Cruise is door de FBI verhoord over een privé-detective die voor hem heeft gewerkt. De detective staat voor de rechter vanwege vermeende afluisterpraktijken. Dat meldt de Amerikaanse krant Daily News. Twee weken geleden zou de 43-jarige superster zijn benaderd door agenten van de federale recherche.

Het gesprek zou zijn gegaan over Hollywood-detective Anthony Pellicano. De man moet zich in april voor de rechter behalve voor de vermeende afluisterpraktijken verantwoorden voor inbraken in computers en het omkopen van politiemensen om aan gevoelige informatie te komen.

Volgens Daily News had Cruise Pellicano in 2001 ingehuurd om hem te helpen bij zijn scheiding van actrice Nicole Kidman. De detective zou bekend staan om zijn 'vuile trucs' tegen vijanden van zijn rijke cliënten, onder wie John Travolta en Steven Seagal.

In 2002 werd Pellicano in verband gebracht met een reeks bedreigingen aan het adres van een journaliste die onderzoek deed naar Seagal. Agenten van de FBI doorzochten vervolgens het kantoor van de detective in West-Hollywood. Zij zouden op zijn computer een grote hoeveelheid verslagen van afgeluisterde gesprekken hebben gevonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen