Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterrendetective wil eigen verdediging voeren

Shownieuws

Privé-detective Anthony Pellicano wil zichzelf verdedigen. De 'sterrendetective' wordt ervan beschuldigd gesprekken van beroemdheden te hebben afgeluisterd.

(Novum/AP) - Privé-detective Anthony Pellicano wil zichzelf verdedigen. De 'sterrendetective' wordt ervan beschuldigd gesprekken van verschillende Hollywood-sterren te hebben afgeluisterd. Er lopen 110 aanklachten tegen Pellicano. Onder meer Tom Cruise en Nicole Kidman zijn gehoord in de zaak.

Tijdens een hoorzitting nam Pellicano voor het eerst het woord. Hij wil de resultaten van een bijna drieënhalf jaar lopend onderzoek van de regering afwachten. "Ik heb veel vragen over wat ze al deze tijd hebben gedaan", zegt Pellicano. Hij vindt ook dat hij 'het meest geschikt is' om zichzelf te vertegenwoordigen in de zaak. Zijn advocaat Steven Gruel blijft aan totdat de rechter besluit of de detective zichzelf mag verdedigen.

Tegen Pellicano lopen aanklachten wegens afluisteren, chantage, intimidatie en omkoping. Hij heeft eerder in de gevangenis gezeten voor het bezit van explosieven en granaten. In zijn woning zijn tientallen digitale opnamen van telefoongesprekken van beroemdheden gevonden. Een groot aantal Hollywood-sterren zou inmiddels zijn betrokken bij het onderzoek.

Pellicano zou de informatie gebruiken om rivalen van zijn cliënten te chanteren en te bedreigen. Dertien mensen zijn aangeklaagd in de zaak, onder wie een politieagent die informatie over beroemdheden verschafte. Vier van hen hebben toegegeven schuldig te zijn. Pellicano houdt vol dat hij onschuldig is.

Ook telefoontjes tussen Nicole Kidman en haar ex-man Tom Cruise zijn afgeluisterd. Het is niet duidelijk wie hiertoe de opdracht heeft gegeven. De opnamen dateren uit 2001, vlak nadat Cruise en Kidman hadden bekendgemaakt dat ze uit elkaar gingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen