Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Clooney speelde Batman als homo'

Shownieuws

George Clooney speelde Batman als homo. "Ik droeg een rubberpak en ik had rubberen tepels. Ik had Batman als hetero kunnen spelen, maar maakte van hem homo."

George Clooney heeft Batman in 1997 neergezet als homo. Dat heeft de acteur volgens de Britse homosite Pinknews onthuld. "Ik droeg een rubberpak en ik had rubberen tepels. Ik had Batman als hetero kunnen spelen, maar maakte van hem een homo."

De 44-jarige Amerikaan, die zondag een Oscar won voor zijn bijrol in 'Syriana', speelde de superheld in 'Batman & Robin'. In deze film wordt de gemaskerde stripheld bijgestaan door de jonge circusartiest Dick Grayson alias Robin.

Discussies over de mogelijke homoseksualiteit van Batman gaan terug tot 1954. Toen schreef psychiater Fredric Wertham dat Batmans vriendschap met zijn hulpje Robin seksueel getint was. Als argument werd aangevoerd dat de twee mannen samenleven in een luxe huis, 'met mooie bloemen in grote vazen'.

Clooney staat bekend als een filmster met uitgesproken ideeën. Vanwege zijn kritiek op de Amerikaanse overheid noemen conservatieven in dat land hem een verrader.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen