Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Komisch drama nog steeds op één in VS

Shownieuws

De komische dramafilm 'Madea's family reunion' handhaaft zich op de eerste plaats van de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzetten.

(Novum/AP) - De komische dramafilm 'Madea's family reunion' handhaaft zich deze week op de eerste plaats van de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzetten. De productie bracht vorige week ruim tien miljoen euro op, waarmee de totale opbrengst op ruim 39 miljoen euro komt. De film is voor ongeveer vijf miljoen euro gemaakt.

'Madea's family reunion' vertelt het verhaal van een forse zwarte oma, een rol van de schrijver Tyler Perry, die te veel hooi op haar vork neemt. Ze zorgt voor een weggelopen kind, lost liefdesproblemen van anderen op en organiseert een familiereünie. Terwijl de reünie nadert, worden geheimen onthuld en moet Madea haar best doen de vrede binnen de familie te bewaren.

De nieuwe film '16 blocks' komt deze week op de tweede plaats binnen met een omzet van ruim negen miljoen euro. De thriller gaat over een rechercheur (Bruce Willis), die een criminele getuige levend naar de rechtbank moet brengen terwijl hij op de hielen wordt gezeten door corrupte agenten.

Andere releases beleefden een gemiddeld openingsweekeinde. De sciencefictionfilm 'Ultraviolet' kwam binnen op de vierde plaats met een omzet van ruim zeven miljoen euro. De tienerfilm 'Aquamarine' bracht ruim zes miljoen euro in het laatje en staat daarmee op de vijfde plaats.

De aandacht in Amerika was dit weekeinde vooral gericht op de uitreiking van de Oscars. Dat lijkt er een van de oorzaken van te zijn dat de totale opbrengst 23 procent lager was dan in hetzelfde weekeinde vorig jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen