Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Baretta' vraagt faillissement aan na veroordeling

Shownieuws

Acteur Robert Blake heeft zijn faillissement aangevraagd. Hij is schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en moet haar kinderen 26 miljoen euro betalen.

(Novum/AP) - Acteur Robert Blake heeft zijn eigen faillissement aangevraagd. De Amerikaan moet de kinderen van zijn vrouw Bonny Lee Bakley 26 miljoen euro betalen omdat hij schuldig was aan haar dood.

De 72-jarige Blake speelde jarenlang Baretta in de gelijknamige politieserie. Eric Dubin, de advocaat die de kinderen van Bakley vertegenwoordigde, zet vraagtekens bij de financiële situatie van de acteur. "Wij hadden wel verwacht dat hij alles zou doen om maar niet te hoeven betalen", zegt Dubin.

De advocaat van Blake claimt dat de acteur echt blut is. Hij zou op het moment van zijn pensioen leven. De acteur werd in een strafzaak vrijgesproken van de moord op zijn echtgenote, maar een jury bepaalde in een civiele zaak dat hij toch achter de moord moet hebben gezeten.

Bakley werd op 4 mei 2001 vermoord, kort nadat zij met Blake had gegeten in een restaurant in Los Angeles. Volgens Blake is zijn vrouw in de auto neergeschoten toen hij terug naar binnen ging om zijn eigen pistool op te halen, dat hij in het restaurant had laten liggen. Blake zou zijn vrouw uit de weg hebben geruimd om zijn dochter alleen te kunnen opvoeden. Het 5-jarige meisje is inmiddels geadopteerd door een volwassen dochter van de acteur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen