Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Persoonlijke spullen Buddy Holly op veiling

Shownieuws

De vrouw van Buddy Holly veilt een aantal eigendommen van de zanger. Te koop zijn niet uitgebrachte opnamen en het horloge dat Holly droeg toen hij stierf.

(Novum/AP) - De weduwe van Buddy Holly veilt verschillende eigendommen van de legendarische zanger. Te koop is onder meer een aantal niet uitgebrachte opnamen en het horloge dat Holly droeg tijdens het vliegtuigongeluk waarbij hij omkwam.

Op de veiling worden ook zijn paspoort en andere persoonlijke eigendommen verkocht. "Ik wil dat fans van Buddy iets van hem kunnen bezitten", zegt zijn weduwe Maria Elena Holly. "Ik weet dat de mensen die dit kopen het goed zullen bewaren. Daarom doe ik dit." Rock-'n-roller Buddy Holly kwam op 3 februari 1959 om het leven. Hij was toen 22 jaar oud en hij was zes maanden getrouwd met Maria Elena. Buddy vroeg haar tijdens hun eerste afspraakje ten huwelijk.

De veiling vindt op 14 en 15 april plaats in Dallas. Doug Norwine, van de afdeling muziek en memorabilia van het veilinghuis dat de spullen verkoopt, denkt dat het horloge 'een bedrag met zes cijfers' kan opbrengen.

Buddy Holly schreef tijdens zijn korte carrière legendarische nummers als 'Peggy Sue', 'That'll be the day' en 'Maybe baby'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen