Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Big Brother Bart maakt zich geen zorgen om tegenslag

Shownieuws

Bart Spring in 't Veld laat zich niet uit het veld slaan. Zijn gala met goochelaar Hans Klok gaat niet door. "Maar wij hebben een berg met contacten verzameld."

Voormalig Big Brother-winnaar Bart laat zich niet uit het veld slaan nu zijn goochelshow maandag niet doorgaat. "Deze keer is het niet gelukt", zegt hij zaterdag in een interview met Novum Nieuws. "Maar we hebben een berg met contacten verzameld en die kunnen we zo uit de kast halen wanneer we opnieuw zo'n gala willen organiseren."

Samen met Wouter, de manager en broer van goochelaar Hans Klok, wilde de 29-jarige Bart Spring in 't Veld geld inzamelen voor Mappo Mondo, een tehuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De voorbereidingen waren al gaande toen de televisiepersoonlijkheid vorige maand ontevreden opstapte uit Hotel Big Brother. In dit Endemol-programma zetten beroemdheden zich in voor dezelfde organisatie. Voor de show zou goochelaar Paul Philipart overkomen uit Amerika. Ook zouden gedachtelezers, komieken en deejay Dennis van der Geest optreden.

De show zou aanvankelijk mede worden georganiseerd door Endemol. De productiemaatschappij trok zich echter uit het project terug. "Het gala had geen toegevoegde waarde, omdat wij geen live-verbinding tot stand konden brengen", zegt een woordvoerder. Bovendien kreeg Endemol geen inzage in de begroting.

Spring in 't Veld vindt het logisch dat het bedrijf die informatie niet kreeg. "Endemol liep geen financieel risico. Wouter Klok en ik hebben er zelf kosten voor gemaakt." Het verhaal over de live-verbinding ziet hij als een smoes. "Het gaat niet om de publiciteit, maar om geld voor Mappo Mondo."

Op de avond dat het gala van Bart was gepland in Bussum, sluit Hotel Big Brother zijn deuren. Dat wordt maandag gevierd met een eigen gala-avond in het door bekende Nederlanders geleide hotel. Vanaf 20.30 uur doet Talpa live verslag van het feest, dat wordt gepresenteerd door Caroline Tensen. Optredens worden verzorgd door onder anderen Danny de Munk, Willeke Alberti en Gordon. De toegangskaarten kosten 125 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen