Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luciano Pavarotti zingt in Sarajevo

Shownieuws

De Italiaanse operaster Luciano Pavarotti verzorgt in april een concert in Sarajevo. Het optreden in Bosnië is onderdeel van zijn afscheidstournee.

De Italiaanse operaster Luciano Pavarotti verzorgt in april een concert in Sarajevo. Het optreden in de hoofdstad van Bosnië is onderdeel van de wereldwijde afscheidstournee, tijdens welke de 70-jarige zanger tot het eind van dit jaar veertig concerten geeft. Dat schrijft persbureau Reuters.

Pavarotti heeft meegewerkt aan meerdere initiatieven voor Bosnië sinds de oorlog die tussen 1992 en 1995 aan meer dan tweehonderdduizend mensen het leven kostte. In 1997 opende hij een muziekcentrum in de zuidelijke stad Mostar. In het centrum kunnen kinderen met een oorlogstrauma muziektherapie volgen.

De zanger zit meer dan 44 jaar in het vak. Hij werd onder meer bekend met de voorstelling 'La fille du régiment' in 1972 in de Metropolitan Opera in New York. Hij zong in opera's als 'Aïda' en 'Madame Butterfly' en gaf optredens met de andere tenoren Jose Carreras en Placido Domingo. Na zijn pensionering wil de operaster les geven aan kinderen en meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en zijn 2-jarige dochtertje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen