Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grammy Week begint met eerbetoon aan James Taylor

Shownieuws

De Grammy Week begint met een eerbetoon aan James Taylor. Hij is vanwege zijn muziek en liefdadigheidswerk uitgeroepen tot 'MusiCares person of the year'.

(Novum/AP) - De Grammy Week begint maandag met een eerbetoon aan James Taylor. De 57-jarige singer-songwriter is door de Recording Academy uitgeroepen tot 'MusiCares person of the year'. Hij krijgt deze titel voor zijn muziek en zijn liefdadigheidswerk.

Taylor scoorde hits met nummers als 'Something in the way she moves' en 'How sweet it is (To be loved by you)'. Daarnaast ondersteunt hij onderzoek naar diabetes bij jongeren. Hij vertelt dat hij na dertig jaar nog steeds weinig begrijpt van de muziekwereld. "Ik probeer me te concentreren op wat ik doe, schrijven, opnemen en optreden", zegt hij. "Ik ben nooit een echte zakenman geweest."

Het eerbetoon aan Taylor bestaat uit een diner en concert. Er zijn optredens van onder anderen Bruce Springsteen, Paul Simon, Bonnie Raitt, Carole King en Randy Newman. "Veel gezichten uit het verleden dus. Het zal een ware marteling worden", grapt Taylor. Aan het einde van de avond treedt de zanger zelf op.

MusiCares is een initiatief van de Recording Academy, de organisatie van de Grammy Week. Onderdeel van deze week is de uitreiking van de muziekprijzen de Grammy Awards. Die vindt plaats op 8 februari in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen