Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinees verfilmt ramp Katrina

Shownieuws

De Chinese regisseur Wong maakt een film over Katrina en de ramp die de orkaan veroorzaakte in New Orleans. Hij focust hij op 'ontroerende' gebeurtenissen.

(Novum/AP) - De Chinese regisseur Wong Kar-wai maakt een film over Katrina en de ramp die de orkaan veroorzaakte in New Orleans. Daarbij focust hij op 'ontroerende' gebeurtenissen die zijn voorgevallen. Wong neemt de film voornamelijk op in New York, omdat de schade in New Orleans nog te groot is.

De 47-jarige Wong beschikt over een budget van 41,3 miljoen euro. Voor de hoofdrol heeft hij Adrien Brody benaderd. De acteur uit 'King Kong' wil eerst het scenario lezen.

In 1997 kreeg Wong met zijn film 'Happy Together' in Cannes de prijs voor beste regisseur. De cineast maakte verder onder meer 'In the mood for love' en 'Chungkin express'. In mei zit hij de filmjury in Cannes voor.

Katrina hield eind augustus en begin september huis, vooral in de staat Louisiana, waarin New Orleans ligt. Als gevolg van de orkaan en de overstromingen die daardoor werden veroorzaakt kwamen meer dan 1300 mensen om, van wie ruim 1100 in Louisiana.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen