Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Edge steunt door Katrina getroffen collega's

Shownieuws

The Edge, de gitarist van de Ierse rockband U2, heeft een stichting opgericht om muzikanten te helpen die instrumenten hebben verloren door de orkaan Katrina.

(Novum/AP) - The Edge, de gitarist van de Ierse rockband U2, heeft een stichting opgericht om muzikanten te helpen die instrumenten hebben verloren door de orkaan Katrina. De stichting, Music Rising, haalt geld op om de instrumenten van de gedupeerde muzikanten te vervangen.

The Edge, die eigenlijk David Evans heet, heeft goede herinneringen aan New Orleans. Het is de stad waar hij kennismaakte met funkmuziek, vertelt hij het Amerikaanse persbureau Associated Press. Bij een bezoek aan de stad in november trof hij een verdeelde plaats aan door de ramp en een gebrek aan hulp en besloot hij te helpen. Samen met onder meer de MusicCares Foundation en gitarenfabrikant Gibson Guitar richtte hij de stichting op.

Daarmee sluit The Edge een drukke periode af. U2 reisde vorig jaar over de wereld met de tournee 'Vertigo 2005'. De band is genomineerd voor vijf Grammy's. De Ieren kregen onder meer een nominatie voor 'album van het jaar' voor de cd 'How to dismantle an atomic bomb'. De Grammy Awards worden woensdag uitgereikt.

Katrina hield eind augustus en begin september huis, vooral in de staat Louisiana, waarin New Orleans ligt. Als gevolg van de orkaan en de overstromingen die daardoor werden veroorzaakt kwamen meer dan 1300 mensen om, van wie ruim 1100 in Louisiana. Bijna vijf maanden later worden nog meer dan 3200 mensen vermist. De meesten zijn inwoners van Louisiana.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen