Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind houdt zich niet bezig met integratie

Shownieuws

Zangeres Hind (20) voelt zich niet geroepen om uitspraken te doen over het integratievraagstuk. "Ik ben immers geen politicus maar zangeres."

Zangeres Hind Laroussi (20) voelt zich niet geroepen om uitspraken te doen over het integratievraagstuk. "Ik ben immers geen politicus maar zangeres." Dat zegt de ex-Idol, dochter van een islamitische vader en een katholieke moeder, in een interview met Trouw.

Wel schreef ze voor haar cd 'Halfway home' een nummer over de 25.000 asielzoekers die uit Nederland weg moeten. Dat nummer gaat niet over minister Verdonk, vertelt ze. "Ik heb niets tegen haar persoonlijk, alleen tegen haar beleid."

Hoewel Hind zelf geen uitspraken over hoofddoekjes wil doen, houdt ze zich wel bezig met de buitenwereld. Bij 'Halfway home', dat vorig jaar verscheen, vonden kopers een folder van Vluchtelingenwerk Nederland. "Ik heb ze opgebeld en gezegd dat ik me aan ze wilde verbinden. Ze reageerden verrast, omdat ze niet eerder met een bekende Nederlander hadden samengewerkt, maar waren heel positief", vertelt ze in de krant.

Hind speelt vrijdagavond in Den Bosch. Haar tournee loopt tot 9 maart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen