Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Genomineerden Edison Music Awards bekend

Shownieuws

Jan Smit is genomineerd voor een Edison Music Award. Ook Guus Meeuwis en Daniël Lohues zijn genomineerd in de categorie 'zanger nationaal'.

Jan Smit is genomineerd voor een Edison Music Award. Dat heeft de Edison Stichting donderdag bekendgemaakt. Ook Guus Meeuwis en Daniël Lohues zijn genomineerd in de categorie 'zanger nationaal'. De Edison wordt sinds 1960 uitgereikt en is daarmee de oudste muziekprijs van Nederland. De winnaars worden op 15 maart in de Amsterdamse Melkweg bekendgemaakt.

Trijntje Oosterhuis, Tasha's World en Anouk maken kans op de Edison in de categorie 'zangeres nationaal'. Van de drie zangeressen won alleen Tasha's World nog nooit een Edison. Trijntje Oosterhuis won de prijs vorig jaar; Anouk nam de prijs in 2003 mee naar huis.

In de categorie 'nationale groepen' hebben Racoon, New Cool Collective en Pete Philly and Perquisite een nominatie ontvangen voor hun albums. Pete Philly and Perquisite is ook genomineerd in de categorie 'nieuwe artiest'. De groep neemt het daarin op tegen Julian Thomas en De Jeugd van Tegenwoordig. In de verschillende categorieën voor 'artiesten buitenland' werden onder anderen Jack Johnson, Katie Melua, Robbie Williams en Jamie Cullum genomineerd.

In drie muzikale genres zijn Edisons te verdienen. Naast de Edison Music Award voor popmuziek zijn er de Edison Jazz Award en de Edison Classical Music Award. De nominaties daarvoor worden later dit jaar bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen