Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Rudi Carrell onderscheiden met Duitse ereprijs'

Shownieuws

Entertainer Rudi Carrell wordt donderdag voor zijn levenswerk onderscheiden met de ereprijs van de Gouden Camera; de hoogste onderscheiding van de Duitse media.

(Novum/AP) - Entertainer Rudi Carrell wordt donderdag voor zijn levenswerk onderscheiden met de ereprijs van de Gouden Camera, de hoogste onderscheiding van de Duitse media. Dat meldt de krant Bild donderdag. De organisatie van de Gouden Camera wilde het bericht niet bevestigen. De uitreiking van de Gouden Camera vindt donderdagavond plaats in aanwezigheid van vele sterren uit de amusementswereld.

De Nederlandse komiek verwierf met programma's als 'Rudis tageshow' grote populariteit onder het Duitse publiek. De 71-jarige Carrell is ernstig ziek. Op 30 december verscheen hij voor het laatst in zijn 52-jarige carrière voor de televisie om afscheid te nemen van zijn fans.

De ereprijs wordt slechts sporadisch toegekend. Drie jaar geleden gebeurde dat voor het laatst. Toen ging hij naar de Duitse cartoonist, acteur en televisiekomiek Vicco von Bülow, alias Loriot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen