Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bestuursleden omroep Llink stappen op

Shownieuws

De drie overgebleven leden van de raad van toezicht van Llink zijn opgestapt. Een nieuwe en tijdelijke raad moet de problemen bij de nieuwe omroep opossen.

De drie overgebleven leden van de raad van toezicht van omroep Llink zijn opgestapt. Een nieuwe, tijdelijke raad is aangesteld om de problemen bij de nieuwe omroep op te lossen. De andere vier leden waren eerder al vertrokken.

De omroep Llink is een fusie van de dierenomroep Nutopia en De Nieuwe Omroep (DNO). Llink mag sinds september op radio en televisie uitzenden. De omroep wil vooral aandacht besteden aan thema's als mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en milieu.

In de raad van toezicht zaten vier mensen namens Nutopia en drie namens DNO. Nutopia zou zich te weinig in de programma's herkennen, wat uiteindelijk leidde tot het ontslag van Llink-directeur Anna Visser. Omdat het personeel achter haar bleef staan, stapten vier leden van de raad van toezicht op. Ook de overige drie leden vertrekken nu, zodat de problemen 'echt' opgelost kunnen worden.

De rechter bepaalde onlangs dat Visser haar werk mag hervatten in afwachting van een ontslagprocedure. Het interim-bestuur zal onder meer besluiten of haar ontslagprocedure wordt stopgezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen