Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna en Gorillaz samen op podium

Shownieuws

Popster Madonna en de virtuele band Gorillaz geven volgende week een optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. De band verschijnt in 3D-animatie.

Popster Madonna en de virtuele band Gorillaz treden volgende week samen op bij de uitreiking van de Grammy Awards. Volgens de organisatie past de act in de rij van verrassende optredens die bij het uitreiken van de prijzen wordt gegeven.

De band verschijnt in 3D-animatie op een scherm. Dat werd vorig jaar voor het eerst gedaan tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards. Gorillaz is dit jaar vier keer genomineerd voor een Grammy. De band maakt onder meer kans op de prijzen voor album van het jaar en voor beste vocale samenwerking in de popmuziek.

Gorillaz is opgericht door de zanger van Blur, Damon Albarn, en animator Jamie Hewlett. Zij creëerden de bandleden 2D, Murdoc, Noodle en Russel. De band scoorde onder meer een hit met het nummer 'Clint Eastwood'. Van het eerste album 'Gorillaz' uit 2001 zijn meer dan zes miljoen exemplaren verkocht. Na het eerste succes gaven Albarn en Hewlett toe dat de bandleden van Gorillaz niet echt bestaan.

De Grammy's worden volgende week woensdag in Los Angeles uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen