Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 brengt eerbetoon aan Dwaze Moeders

Shownieuws

U2 heeft bij een concert in Buenos Aires een eerbetoon gebracht aan de Dwaze Moeders. Dat zijn moeders wier kinderen zijn verdwenen onder het Videla-regime.

(Novum/AP) - U2 heeft tijdens een concert in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires een eerbetoon gebracht aan de Dwaze Moeders. Deze protestgroep bestaat uit moeders van wie de kinderen zijn verdwenen onder het militaire bewind van Jorge Videla van 1976 tot 1983. Zanger Bono sprak hen toe en riep de zestigduizend aanwezige fans op om aan vrede te werken.

Vijf Dwaze Moeders waren donderdagavond aanwezig bij het concert van de Ierse band in het voetbalstadion in Buenos Aires, waar vorige week de Rolling Stones nog speelden. Bono zong het nummer 'Miss Sarajevo' en liep over het podium naar de plaats waar de moeders stonden. Hij wees het publiek op hun aanwezigheid en deed een oproep om aan vrede te werken. "Laten we samenwerken, links en rechts, jong en oud, rijk en arm", zei Bono. Daarna werd het nummer 'One' ingezet.

De Dwaze Moeders demonstreren nog elke week op het Plaza de Mayo in het centrum van Buenos Aires. Ze eisen meer informatie over hun vermoorde of vermiste kinderen. Volgens officiële lijsten zijn minimaal dertienduizend mensen verdwenen tijdens het regime van Videla. De Dwaze Moeders zeggen dat het aantal slachtoffers minstens twee keer zo groot is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen